300 anys (i més) de catalanofòbia

  • Oriol
  • 7 de Febrer de 2019

L’independentisme segueix l’agenda d’ETA. Brutal i demolidor Pablo Casado durant la jornada d’avui en una entrevista intentant desprestigiar ja no l’independentisme, que això ja portem 300 anys (i més) veient-ho, sinó cosint el president espanyol Pedro Sánchez a insults. Els deixava anar com si fos una metralleta, sense tenir present que el PSOE va ser un dels partits que van avalar l’execució política del govern de Catalunya amb l’aprovació de l’article 155. La mediocre exministra (càrrec obtingut pel seu llinatge) Dolors Montserrat, l’ha intentat esmenar després dient que “él no ha dicho eso“, però l’evidència era tan clara que més valdria que seguís callada.

Els populars, en la seva cursa infernal per no veure’s ultrapassats ja no només per Ciutadans, sinó que ara ja també per un altre dels seus descendents, VOX, han emprès una voràgine de declaracions terrorífiques liderades pel nou cap visible, que no és res més que un descendent polític exhaltat de José María Aznar. Casado, el subjecte, ha tornat a predicar l’aplicació d’un 155 total per a Catalunya. Els catalans sempre com a cap de turc. Fa pocs dies vèiem com en la propaganda de la candidatura municipal del PP de Madrid als metros de la metròpoli, apareixia una fotografia d’independentistes catalans, com si fossin el dimoni. La catalanofòbia portada a l’extrem: a la campanya d’Andalusia, al parlament extremeny, a la campanya madrilenya… Espanya sembla no tenir més programa polític que desfer-se de la cultura catalana.

Per cert, el Parlament andalús ha deixat la presidència de la comissió de memòria històrica a VOX. El futur és ben gris, el mateix dia que Pedro Sánchez va a passejar-se pel Tribunal Europeu de Drets Humans, i a intentar fer creure que Espanya és una democràcia i té independència judicial. Tranquil, la setmana vinent, el ‘Judici del Segle’ demostrarà la veritat sobre aquesta qüestió. Que Sánchez hagi de fer aquesta visita al TEDH implica un punt de desesperació, i que saben que la imatge de l’estat està molt danyada.

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS