Allò dels llaços grocs es fa gros

  • Oriol
  • 19 de Març de 2019

Quim Torra segueix per la via de la desobediència en l’afer dels llaços grocs i el requeriment de la Junta Electoral Central exigint que els retirés, a instàncies de Ciutadans. Avui ha arribat l’ultimàtum de l’òrgan electoral espanyol donant un termini màxim de 24h més, advertint de les responsabilitats penals si seguia incorrent en la desobediència. Sembla menor, però ja saben que pel partit de Quim Torra, el simbolisme és vital, ja que el MHP n’ha fet justament l’eix principal de la seva obra de govern.


Davant d’això, el president té l’opció de fer cas de la JEC, havent demostrat que ha aguantat més que l’obedient Ada Colau, fent-ho de manera imaginativa com podria ser aprofitar i retirar la resta de símbols i banderes (inclosa l’espanyola) de la Generalitat, i anar jugant; o bé seguir el camí que el podria dur a patir conseqüències similars a les que ha patit la cupaire Montse Venturós a Berga, per acabar, al cap i a la fi, havent de complir el mig any d’inhabilitació preceptiu, que ara finalitzat li permetrà de tornar-se a presentar amb el plus de ser una ‘damnificada’. És a les mans del president decidir el camí. A ningú se li escapa que passat l’estiu ens podríem trobar amb una convocatòria electoral al Parlament.


Ciutadans també ha denunciat a la JEC la cobertura de la manifestació pel dret a decidir que es va celebrar a Madrid, per part de la CCMA. Aquesta ja ens l’esperàvem, cau en ple període electoral, tot i que la mani d’extrema dreta també va tenir ja la cobertura de la televisió catalana. Tanmateix, segurament haurem d’empassar-nos un acte de Ciutadans un diumenge al matí d’aquests. 


Tal i com anem explicant, som en període electoral, i avui hem vist una fotografia ben important: Nuet fent una roda de premsa com a membre de ‘Sobiranistes’ a la seu d’Esquerra Republicana de Catalunya, amb Gabriel Rufián i la portaveu Marta Vilalta. És oficial, impactant i ho fan notori: ERC i el sector sobiranista Nuet-Alamany dels Comuns s’agafen de la mà per anar a Espanya a reivindicar l’autodeterminació i la República Catalana, apartant les diferències de matís. Els Comuns reben una plantofada que es suma a la marxa d’Óscar Guardingo, que havia d’optar al Senat, i que ha adduït diferències amb l’independentista Jaume Asens. Els Comuns han dit que el que volien era situar dones al capdavant, com a argument. El fet és que de la ferida Nuet se’n parlarà.


Demà torna el ‘Judici del Segle’. Avui hem sabut, en relació a això, que Trapero estudia emprendre accions legals contra Nieto, per haver-lo vinculat al dispositiu que va permetre al president Puigdemont sortir de Catalunya el cap de setmana a continuació de la DUI. 

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS