[Àudios] Jordi Sànchez revela l’objectiu a curt termini de l’ANC durant la presentació de ‘Zeitnot’

WhatsApp Image 2017-03-30 at 00.08.26

03 abr [Àudios] Jordi Sànchez revela l’objectiu a curt termini de l’ANC durant la presentació de ‘Zeitnot’

El president de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, ha afirmat que “el nostre objectiu a curt termini és que la CNN cada dia connecti en els seus horaris informatius amb el que està passant on sigui [de Catalunya]. A Barcelona, Girona, on calgui”. Ho ha dit aquest dimecres 29 de març durant la presentació del llibre Zeitnot. El Dietari del Procés II. L’acte s’ha celebrat al Col·legi de Periodistes de Barcelona i també ha comptat amb la presència també del periodista Antonio Baños i dels autors de l’obra, els germans Oriol i Guifré Jordan. Trobareu els àudios dels moments més destacats de la jornada a la part inferior d’aquest text.

Sànchez: “El pitjor de les grans mobilitzacions és que han esdevingut normals, i per això ja no impacten”

Durant la seva intervenció a l’acte organitzat per dietari.cat, Sànchez –prologuista del llibre– ha emfatitzat la idea de la “mobilització permanent, al carrer”, i ho ha justificat dient: “Ja no es tractarà de sortir un diumenge a les quatre de la tarda de casa, a les 17:14 fer allò que l’ANC ens demani i a les 6 tornar a casa, posar el TN i sentir-nos contents; això ha estat determinant, però amb això ara no en tenim prou”. I ha continuat: “El pitjor de les grans mobilitzacions és que han esdevingut normals, i per això ja no impacten ni a la comunitat internacional ni aquí”.

La necessitat d’apel·lar encara més als “valors democràtics”

Segons ell, l’independentisme haurà de potenciar a partir d’ara encara més l’argument dels “valors democràtics” del procés, “que hem de posar en contradicció amb la manera d’actuar de l’estat espanyol”. Si es juga aquesta carta, l’activista s’ha mostrat convençut que “la comunitat internacional acabarà girant la cara cap a nosaltres i no podrà ignorar-nos”.

Baños: “Nosaltres som la febre d’una malaltia, que és l’Estat espanyol”

Al seu torn, Antonio Baños creu que “la mateixa situació internacional s’ha tornat revolucionària i hem d’aprofitar aquests canvis”. El periodista i exdiputat de la CUP ha expressat que els principals actors planetaris no faran cap pas en aquesta fase del procés, però sí que “ha canviat molt la percepció que hi havia un problema català”. En aquest sentit, ha detallat: “Ara el que hi ha és una malaltia espanyola; el problema català és un símptoma d’un problema de dèficit democràtic i de diàleg”. I ho ha reblat: “Nosaltres som la febre d’una malaltia, que és l’Estat espanyol”.

‘Zeitnot. El Dietari del Procés II': el llibre d’un projecte únic, que conté una crònica diària, un improperi o insult per cada dia del procés i una partida d’escacs paral·lela

L’esdeveniment, que també ha comptat amb els autors, Oriol i Guifré Jordan, i la coordinadora d’Incidència Internacional de l’ANC, Montse Daban, ha servit per donar a conèixer el llibre Zeitnot. El Dietari del Procés II. Es tracta de l’única obra existent que conté un article per cadascun dels dies que ha durat el procés català des que el desembre de 2012 CiU i ERC van decidir per primera vegada caminar cap a un referèndum –aquesta és la segona part, que comença el gener de 2015 i que segueix Zugzwang. El Dietari del Procés.

Presentacions abans de Sant Jordi a Vic, Salt, Girona, Palafolls,  Dosrius i Arbúcies

A més, per a cada dia incorpora un improperi o insult d’un personatge conegut (com polítics o periodistes) cap algun protagonista del procés, l’independentisme o Catalunya en general. L’altre element que el fa únic és la recreació d’una partida d’escacs paral·lela que serveix de gran metàfora per explicar d’una altra manera l’enfrontament Catalunya-Espanya. L’editorial és Edicions Cal·lígraf i el preu és de 18 eurosEl proper divendres, 7 d’abril, els autors presentaran el volum a Vic amb Jordi Vilarrodà com a presentador. A més, el dia 18 seran a Salt, el 19 a Girona –amb el diputat d’ERC al Congrés Joan Olòriz–, el 20 a Palafolls –amb la diputada al Parlament de Catalunya de Junts pel Sí Anna Simó–, el 21 a Dosrius i el 22 a Arbúcies. També signaran a diversos punts de Barcelona el dia de Sant Jordi.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Àudios de Jordi Sànchez i Antonio Baños