Catalunya ha portat la independència als ajuntaments

Potser l'alcaldessa Colau no és la més independentista del país, però el país la cridarà a esdevenir-ne abanderada
Potser l’alcaldessa Colau no és la més independentista del país, però el país la cridarà a esdevenir-ne abanderada

Ada Colau ha estat l’abanderada del canvi de dinàmica als ajuntaments catalans. L’avui ja alcaldessa Colau no cau tant malament als sectors independentistes de la societat després de picar-los l’ullet durant aquests darrers dies. Aquest és el petit guany que ha obtingut ERC amb el seu suport a la investidura.

El país s’ha tenyit d’un tint independentista amb l’elecció d’alcaldes independentistes fossin d’ERC, CiU o la CUP. Les dues forces majoritàries a data d’avui al Parlament català no han pactat a tot arreu, la qual cosa no vol dir que no hagin proclamat algun dels seus regidors alcaldes, sinó que ho han fet, sovint, amb d’altres partits.

Aquí està recollida la voluntat sobiranista de la societat catalana. El plebiscit municipal no entén de polèmiques absurdes sobre llistes més votades o no votades. Cada poble o ciutat té les seves singularitats i la prioritat no s’ha de confondre amb obligatorietat. No sempre s’ha pogut aconseguir un acord CiU-ERC, i això no ens pot treure el son, ni obsessionar. De fet, Quim Arrufat ho deia molt clarament ahir, l’important és que hi hagi majoria de regidors sobiranistes per si cal fer alguna votació de país en algun moment. Exacte.

Arrufat, sense voler, ha destapat algunes cartes o ha insinuat quin podria ser el criteri de la CUP pel que fa a la confecció del govern post 27S. Compte, no extrapolem criteris municipals al Parlament. És absolutament imprescindible pel procés que el proper govern de la Generalitat el conformin forces que portin la independència al seu programa. Demà començarem a tenir notícies sobre el tema.

Article written by

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply