Comencen els focs artificials de les primàries del PP

Cospedal peineta11Els Jocs de la Mediterrània ja estan en marxa, i el primer dia de competicions esportives ha rellevat la polèmica dels últims dies amb Quim Torra i el rei Felip VI de protagonistes. Amb tot, el govern català manté viva la controvèrsia acusant l’organització de l’esdeveniment de tenir un públic en la cerimònia d’obertura “sorprenentment seleccionat”. Les banderes espanyoles es van imposar clarament a les estelades, l’himne espanyol no va ser ni molt menys tan xiulat com quan el Barça juga finals de Copa, i Quim Torra va ser xiulat. Tot plegat, certament, sorprenent. Segons el Govern, es van dificultar invitacions a la Generalitat, mentre que l’alcalde de Tarragona (Ballesteros, del PSC) ha negat les acusacions. El resultat: un estadi mig buit.

Entretant, és fàcil d’imaginar com es caldejarien els ànims si uns Jocs Olímpics es tornessin a celebrar a Barcelona, per exemple. Només aquesta imaginació ja fa destrempar les ganes de tornar a allotjar-ne uns. Avui també hem conegut l’última enquesta electoral sobre Catalunya. Esquerra guanyaria les eleccions (amb 35 escons), Ciutadans perdria el lideratge (34), JxCat no quedaria lluny (30) i el PSC nota una mica l’efecte Sánchez (19). Comuns (8), CUP (5) i PP (4) quedarien si fa no fa com ara. Ara bé, l’efecte Sánchez sí que es notaria en unes votacions a Madrid. El PSC s’imposaria (amb 11) a Catalunya, empatat amb ERC, mentre que els comuns baixarien al tercer lloc (8). El votant canviaria de vot útil anti-PP i anti-centralisme des dels comuns al PSC. És a dir, tornarien a fer el de sempre. Però amb una diferència: l’independentisme continuaria creixent, i en total s’enfilaria fins als 18 escons, una cota mai vista.

El dissabte s’ha arrodonit amb l’inici oficial de la campanya pel lideratge del PP: Cospedal, des de Barcelona, ja ha volgut marcar la línia afirmant que ella hauria estat més dura amb l’independentisme. Hauria aplicat l’article 155 abans, i hauria intervingut TV3. Tot, parlant com si no formés part del govern Rajoy que va fulminar l’autogovern català. La cursa per fer-se amb el PP donarà de si, serà de focs artificials. Fins i tot, més estridents que els que es poden sentir durant la nit d’avui. Bona revetlla de Sant Joan!

Article written by

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply