Dignitat

El poble dóna una lliçó de democràcia a la justícia, que gosa acusar-los de voler influir
A Palafolls, com a tants d’altres ajuntaments, el poble dóna una lliçó de democràcia a la justícia, que gosa acusar-los de voler influir

 

Desobediència i Independència. Avui hem viscut una jornada d’aquelles apoteòsiques i emotives. És així. Aquest matí, a primera hora, se’ns ha posat la pell de gallina en veure la consellera d’Ensenyament en funcions arribar seguida de tot el govern català. Centenars de persones li feien arribar el calor de tot un poble a crits d’independència. Rigau s’ha mostrat ferma a dins i emocionada a fora, quan ha tornat a estar aclamada a la sortida del Palau de Justícia. El poble ha tornat a mostrar la seva dignitat i l’amor pels seus dirigents i el seu autogovern. Sentiments com els que s’han viscut avui fan país.

Ni Irene Rigau ni Joana Ortega han volgut respondre –hi tenen dret- a les preguntes de la Fiscalia de l’Estat ni l’acusació popular de Manos Limpias. Joana Ortega ha estat igualment aclamada a la tarda pels valents que han pogut desafiar la pluja. El seu mentor, Duran, s’ha tornat a amagar amb subterfugis. Joan Herrera i Dolors Camats, desapareguts en combat, com aquell partit anomenat ICV. Herrera ha tret el cap a la nit, quan hi ha hagut la concentració a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona.

En el moment de la compareixença de l’exvicepresidenta Joana Ortega, el TSJC ha emès un dur comunicat en el que s’ha queixat dient que era “inadmissible” que les declarants hagin estat escortades pel govern. Què diran quan vegin tots els alcaldes i regidors dijous acompanyar el president Mas? Fa vergonya que diguin això quan tothom sap que estan actuant de forma teledirigida pel govern espanyol. El portaveu del PP al Congrés ha dit més tard que era inaudit que el conseller de Justícia anés a manifestar-se davant les portes de la Justícia per pressionar. Tant el comunicat com aquestes declaracions tenen gràcia. El govern espanyol no ha parat de pressionar la justícia quan li ha convingut fins que no ha aconseguit les imputacions que volia. També ha pressionat el Consell d’Estat i el TC on el president és militant del PP, per fer-los ballar la seva música. Lamentable. I Miquel Iceta encara aplaudia el pitjor escenari amb un “respectarem la decisió judicial” en cas que es dicti presó per Mas, Ortega i Rigau.

A darrera hora, la vicepresidenta catalana, Neus Munté, ha advertit el tribunal espanyolista que el govern ha acompanyat els seus col·legues, per “solidaritat i sense ànim de pressionar”. “Sorprèn la forma i el contingut del comunicat”. La plaça de Sant Jaume de Barcelona, i les places dels ajuntament catalans s’han omplert aquest vespre de gent en solidaritat amb el govern català. L’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit que “ens mostrem corresponsables amb la convocatòria del 9N, feta des de criteris democràtics i cívics”, en un manifest solemnement llegit al costat dels líders dels partits polítics catalanistes. I tot això és el que ha passat el dia 13. Preparin-se perquè queda el plat fort: Artur Mas declararà el 15 d’octubre, un any després de la trencadissa de Pedralbes que va acabar amb la sintonia per la convocatòria del primer 9N, i tot just 75 anys després de l’afusellament del president Companys, una data funesta que diaris com La Razón ja anunciaven feia mesos. Tot plegat un altre motiu per prosseguir el camí cap a la independència.

Article written by

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply