D’unicorns i d’hiper realistes

anc1222018Ha trigat, però avui s’ha posicionat. Malgrat que sempre acaba acatant el què diuen els partits, ja que es prioritza la cohesió, l’ANC no aconsegueix evitar que l’ancorin a un partit. “Són de Convergència”, diuen uns. “Són d’Esquerra”, els altres. I els pobres de la CUP que no es mengen un rosco en aquesta pugna. Les declaracions d’avui els han portat a ser criticats pels que diuen que són de Convergència.

L’ANC ha reivindicat avui que s’investeixi a Puigdemont de manera efectiva. Això, per si sol, no està tant lluny del que diu ERC, el problema és que a més d’això demanen als polítics que assumeixin totes les “responsabilitats i conseqüències penals davant d’un estat demofòbic”, digui el que digui el braç judicial espanyol. Aquesta part grinyola més a ERC, que està massa immersa en un atac de realisme.

Potser a nosaltres el que ens sembla més unicòrnic, és que concloguin que quan Puigdemont “torni”, lideri el “repte de liderar la creació efectiva de la República”. Ens encantaria, ho signaríem amb els ulls tancats. De fet ho vam signar l’1O, i després el 21D, i no va passar. Defensar encara que el president tornarà és, vist el que estem veient per part d’uns, altres i, sobretot, l’Estat espanyol, una mica difícil d’encaixar. Pressuposem que el debat que hi ha ara al voltant de la presidència de la Generalitat no s’hagués produït si el president hagués pogut tornar, com va prometre.

En qualsevol cas, és molt necessari formar ja Govern. El 155 segueix fent estralls cada dia que passa. L’estat ha tallat avui l’aixeta als casals catalans a l’estranger, i el jutge ha anunciat als encausats pels preparatius de l’1-O que també els investiga per rebel·lió: Jordi Cabrafiga, ex-cap de gabinet de Governació; Lluís Domingo Anaya, responsable de TIC del CTTI i adscrit a Governació; Valentín Arroyo, director del CTTI; i José María Reig Sevilla i Antonio Jesús Vargas, treballadors del CTTI.

El pitjor de tot és que potser el problema no és Puigdemont, o Elsa Artadi, potser l’independentisme segueix encara tocat pel cop del 155 i la mala gestió de la victòria l’1 d’octubre, i no hi ha un pla per seguir endavant. I això és més greu, però no irreversible.

Article written by

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply