Etern Turull

El darrer discurs al Parlament de Turull va estar molt coaccionat per Llarena, però el fuet del Parlament no es va tallar davant la bèstia negra

Per si se n’havien oblidat, el trist capítol de la setmana passada entre els partits de Govern per la delegació de vot dels diputats suspesos, va camí de tornar-se a repetir demà. Els lletrats del Parlament han rebutjat taxativament la fórmula de JxC de delegació de vot, i avisa que els vots que s’emetin en nom de Sànchez, Puigdemont, Turull i Rull podrien ser denunciats al TC i quedar invalidats. L’informe l’ha sol·licitat el president del Parlament, Roger Torrent, a petició d’un PSC que posa més traves que voluntat de diàleg com predica. Torrent de moment manté l’acord polític assolit amb sang, suor i llàgrimes, però si demà valida aquests vots tal i com es plantejaran, podria quedar-se exposat a conseqüències penals. La pregunta és ben clara: aquesta disputa política mereix cremar un nou líder polític, i una altra Mesa del Parlament?

D’aquí a que Torrent trepitgi la presó, segurament queda un tros llarg, però qui ja hi és és Jordi Turull. El ‘president avortat’, va ser empresonat a mitja unció i fa molts mesos que segueix a la garjola sense judici just encara. Però avui s’ha filtrat l’àudio de la seva declaració davant Llarena, amb la que va defensar la seva innocència, i el cor se’ns ha encongit de veure el coratge del fuet del Parlament. El Jordi Turull més hàbil de la cambra, el qui destrossava a l’oposició amb la seva dialèctica, que ara tant deuen enyorar a JxC, va tornar a aparèixer davant la bèstia grossa, Llarena, després d’haver hagut de passar la humiliació de posar-se la pell de xai i gairebé suplicar ser president amb un discurs del tot descafeïnat al Parlament, el darrer.
“Es precipita la interlocutòria de processament –casualitat– quan comença a aparèixer a tots els mitjans que si Jordi Sànchez no és president el candidat serà Jordi Turull”.
“Oh, casualitat: només entrem a la presó aquells qui no hem renunciat a la nostra activitat política. Vostè, senyoria, va impedir-me de sotmetre’m al meu segon debat i votació d’investidura. Senyoria, aquest procés no és per a impartir justícia, i menys amb totes les garanties. Aquest procés és una qüestió de política i escarment”.
“No sé, senyoria, si quan vaig entrar a la presó al novembre podia ser considerat un pres polític. Però sí que és cert que a partir del 23 de març vostè em va convertir en un pres polític”.
“No renunciaré a les meves conviccions polítiques. No deixaré de ser independentista ni de defensar la independència de Catalunya”.
Turull, etern.

Article written by

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply