La CUP dóna el Sí

Anna Gabriel
Anna Gabriel

Anna Gabriel ha fet avui un spoiler del que serà la Qüestió de Confiança que es tractarà el 28 de setembre. Quasi millor, per fi en alguna votació transcendent no haurem d’estar patint fins el darrer instant després d’un serial exasperant de setmanes de durada on els uns i els altres ens arrenquem els ulls. La cupaire ha dit avui que faran confiança al president Puigdemont perquè després de reunir-s’hi ha vist que té un compromís ferm per completar el camí de la independència. Això ha obert també les portes de les negociacions dels pressupostos.

La CUP deu haver rascat alguna promesa del president a canvi per obtenir aquest ‘fàcil’ suport. I és en pro de l’acceleració del procés la cosa pinta bé. Els cupaires han explicat que estan negociant sense línies vermelles i Anna Gabriel ha proposat l’aprovació d’una llei de Referèndums per poder donar marc legal al RUI. La qüestió és igualment complexa i encara s’ha d’acabar de resoldre. Mentrestant, Oriol Junqueras ja pot començar a negociar els pressupostos amb la CUP amb l’esperança que aquesta vegada els anticapitalistes permetran que els comptes passin el tall.

Qui no sabem si passarà el tall de l’ètica és En Comú Podem. Avui el Podemos català ha dit que participarà als actes de la Diada que organitzi l’ANC, a banda de la commemoració que s’ha organitzat a Sant Boi pel matí. S’agraeix la presència dels liles a les manifestacions descentralitzades, però caldria saber quin és el motiu real de la seva presència a banda del d’intentar influir en el significat o apuntar-se al cavall guanyador. Com es pot prendre part en la manifestació d’una organització que reclama la independència unilateral, si precisament és el que porten tot l’estiu criticant? D’això se’n diu visió estratègica, com els explicava ahir en Guifré.

Article written by

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply