Llepant-se les ferides

Aragonès i Torra el 6 d’octubre de 2018 al Palau de la Generalitat. Foto: Mariona Puig/ACN

Avui els dos líders de l’actual Govern, Quim Torra i Pere Aragonès, han fet una mostra d’unitat amb una compareixença conjunta on han assegurat l’estabilitat de l’executiu com a mínim fins la sentència del judici del procés. Una sentència que, amb mesos d’antelació, ja sabem que serà horrible. Arran de la crisi d’ahir ens ve al cap una petició: poden si us plau anar preparant ja la reacció a penes de desenes d’anys de presó? Si el ridícul d’ahir va ser estrepitós, una manca d’unitat o una desorientació arribat el moment clau de la legislatura seria d’una vergonya inaudita.

En qualsevol cas, Torra i Aragonès s’han conjurat per arribar junts a aquest moment, tot i que no s’ha aclarit encara quan es reprendrà el ple de dijous ni si es mantindrà l’acord al qual es va arribar -malgrat que els lletrats l’hagin desaprovat. El president de la Generalitat també s’ha refermat a l’hora de mantenir l’ultimàtum amb Madrid el novembre, i Aragonès també ha dit que no es pot garantir l’estabilitat de Sánchez sense el referèndum com a contrapartida.

Tot aquest soroll probablement ha propiciat que Xavier García Albiol, discretament, fes el moviment anunciat i esperat des del 21 de desembre de l’any passat: deixar el seu escó al Parlament i la presidència del PP català. Alejandro Fernández o fins i tot Enric Millo escalfen a la banda. Però al colós dirigent encara li queda una bala a la recambra: Badalona. Tornarà la ciutat a les seves mans? Virarà cap a Ciutadans? O les esquerres sobiranistes continuaran pujant, en una progressió fins ara constant a l’àrea metropolitana? Badalona serà un dels termòmetres del país el proper 26 de maig.

Article written by

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply