Ració de bolets electorals, per passar la reflexió

Bolets d’una zona maresmenca…

Si alguns heu optat aquest matí per anar a buscar bolets, us puc dir que jo tampoc sabia com matar el dia i he fet el mateix. Diuen alguns micòlegs que si els propers dies venen glaceres, avui serà el darrer dia que hàgim pogut anar al bosc a collir-ne.

Us puc dir que tampoc he omplert el cistell. Al bosc hi havia ple de bolets verinosos, i molts de directament podrits. Diuen els micòlegs també, que anar a buscar bolets és una loteria. Tant pots sortir amb el cabàs ple o gairebé ple, com no trobar-ne cap; però el que segur que mai us fallarà per maldades que vagin, és el rovelló.

Com que no en soc un expert, us puc dir que de tant en tant m’anava trobant bolets comestibles amb els que anava omplint el cistell, però al final desespera començar a donar voltes per aquí i per allà i només trobar-ne un o dos cada mitja hora. Bé, potser pitjor fóra perdre’t pel camí i no trobar-ne cap.

Si sou dels que heu preferit reflexionar, sigueu conscients de què Catalunya s’hi jugarà molt. No cal que us digui que a Escòcia ja tenen el referèndum perquè l’SNP ha obtingut la majoria absoluta política per fer-lo, però no la social per guanyar-lo. Per aquest motiu, també el van perdre al Quebec. A casa nostra, tenim la sort que la Independència l’està portant directament el poble, i l’únic que hem de fer és aplicar la majoria absoluta política que ja fa anys que sumem. No accepteu coaccions. Encara que sigueu lectors de La Vanguardia o de El Mundo.

Com deia en Quim Masferrer ahir a l’Auditori del Palau de Congressos de Girona: “a tots ens faria molta il·lusió demà, quan anem a votar i ensenyem el DNI, dir-los que també se’l poden  quedar perquè d’aquí a poc ja no el necessitarem per a res“. Doncs jo votaré per això.

Article written by

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply