Verinós

Brutal suïcidi en directe d'Slobodan Praljak, després de conèixer la sentència que el condemnava a 20 anys de presó i declarar-se innocent
Brutal suïcidi en directe d’Slobodan Praljak, després de conèixer la sentència que el condemnava a 20 anys de presó i declarar-se innocent

Avui un home s’ha enverinat en directe, davant de totes les càmeres de televisió al Tribunal de l’Haia, després de conèixer la seva condemna de 20 anys com a criminal de guerra. Parlem d’Slobodan Praljak, el militar bosnicroat va estar implicat en la Guerra de Bòsnia dels anys noranta.

Verí és el que porta la vista de divendres que han sol·licitat els deu presos polítics per poder tornar a declarar i aconseguir la llibertat provisional previ pagament d’una fiança. Amb molta probabilitat, si acaten el 155 i renuncien a la via unilateral, entre divendres i dissabte el jutge del Suprem els trauria fora.

I per què? Sembla clar que el verí d’aquesta aparent bondat sobtada és poder aconseguir que el president Puigdemont sigui extradit de Bèlgica dilluns, quan hi ha la seva vista decisiva. Si la judicatura espanyola mostra aquesta aparent bona voluntat, enviarà el senyal pertinent a la justícia Bèlgica que hauria de facilitar que la darrera faci tornar el Govern a l’exili. Caça major, en definitiva en ple procés electoral impostat.

Com reaccionarà la població catalana a tot això?

Article written by

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply