“Zoquetes” opressors

Albert Pont, autor de "Delenda est Hispania", vist i entrevistat per Núria Orriols. (foto: Núria Orriols).
Albert Pont, autor de “Delenda est Hispania”, Viena Edicions; vist i entrevistat per Núria Orriols. (foto: Núria Orriols).

Desenganyin-se, no hi haurà Concert pel federalisme. Pere Navarro i Joan Manuel Serrat no s’han posat d’acord per omplir el Camp Nou –i pagar el lloguer. Sembla ser que hi ha una causa que ho fa impossible: indigestió. Quan amb la canícula els corrents interns del PSC procedien al desglaç, apareix Quim Nadal acceptant la proposta de l’alcalde de Girona –Carles Puigdemont (CiU)- per presidir el Pacte Local pel Dret a Decidir, i ja tenim el profeta de Terrassa amb sals ENO al llit. I, és clar, amb aquest mal de ventre, a la que ha aparegut Montoro a l’estil “Ola, 1,58% de déficit, o k ase? Acatais o os intervenimos o k ase?” el gripau que s’ha hagut d’empassar per amor al federalisme, li ha provocat una explosiva barreja estomacal que ha fet que hagin hagut d’estirar cap amunt amb força la creu de la marioneta per aixecar-lo. “Acatar, acatar, acatar” sembla que deia en deliris.

Bé, més enllà d’aquesta previsible reacció, sembla ser que Mas i Junqueras ja n’han parlat, i el segon ha demanat accelerar el procés al primer. És factible i raonable. Ara no estarem esperant una eternitat a que Rajoy respongui una carta dient “presente ud. esta propuesta en el Congreso” o bé “sólo dialogaré sobre aquello que entre en los parámetros constitucionales”. Els de la Via Bàltica van fer la Cadena Humana a l’agost, i la primavera següent ja eren independents. Suposo que per això la Carme Forcadell demana que el referèndum es convoqui màxim a finals de maig de 2014. Cada dia que passa hi estic més d’acord. De motius ens en sobren, i a diari. I no ens cal recórrer a Bárcenas i el xou que s’ha viscut avui al Senat: Saben que avui mateix s’ha sabut que la Biblioteca Digital Española no inclourà llibres en català, de les 200.000 llicències que ha adquirit? Sí, aquesta que també hem pagat entre tots, com també els 887 milions gastats en armes. 887.000.000€!

Però d’aquest darrer tema, que s’ha tractat immediatament després de la compareixença de Rajoy, gairebé ningú n’ha dit res. Ah! En aquell moment la sala del Senat, que ha tingut l’aparença mediàtica d’útil per un dia, estava quasi buida!

Ja que he perdut bona part del matí seguint la compareixença de l’hecto-plasma, deixin-me fer unes ràpides observacions: en primer lloc crec que cal reconèixer que vist l’espectacle, va ser ahir més explicatiu Mas que avui Rajoy –que no ha dit res de res “#salvoalgunascosas”. Per altra banda, m’he fixat que gairebé tots els diputats del PP homes anaven amb americana blava, inclús Duran i Lleida que portava una de blau llampant, amb corbata quadriculada blanc-i-blava. Curiós, perquè el massatge que li ha fet en el seu discurs ha estat d’aquells de “final feliç”. M’ha agradat la contundència de Coscubiela i de Bosch. “Presidente corrupto” i “marciano” o “zoquete” són adjectius escaients per un personatge que segons sembla, ha resultat finalment ser un “zoquete”. L’únic adjectiu que de moment s’ha pogut demostrar del tot del tot amb fets testimoniats per tothom. I aquest és el president del regne que ens oprimeix!

(#findelacita) <- (NO leer).

Article written by

2 Responses

 1. Assumpta at | | Reply

  CADENA DE BLOGS PER LA INDEPENDÈNCIA

  Hem tingut una idea!

  Tal com hi haurà la cadena humana per la independència, també volem fer una “cadena de blogs”. Tots els bloguers que vulguin participar es poden apuntar en el Blog creat expressament per l’esdeveniment (només cal deixar un comentari manifestant la voluntat de participar):

  http://cadenablogs-11setembre2013.blogspot.com/

  Al blog, hi ha una pestanya on, per rigorós ordre d’arribada es va apuntant tothom que vol participar en aquesta gran “enllaçada” de blogs “. És aquesta:

  http://cadenablogs-11setembre2013.blogspot.com/p/ordre-dels-enllacos.html

  I què hem de fer? La setmana de l’11 de setembre (des del 9 fins al 15) publicarem un post, cadascú al nostre blog, sobre Catalunya (des del punt de vista que vulguem: poètic, reivindicatiu, gastronòmic, imatges…) i, en acabar l’ escrit, posarem una frase tipus “i la cadena continua aquí…” i un enllaç que porti al blog següent a la llista (si jo sóc el 42, doncs el 41 enllaçarà el meu blog i jo enllaçaré el 43)

  Ja està, no cal fer res més. Així uns ens anirem enllaçant als altres fins a fer una llarga cadena de blogs per la independència… T’hi apuntes? :-))

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply