Cards entre cards

  • Oriol
  • 6 d'Agost de 2018

El president espanyol i el rei, res de nou que no hàgim vist els darrers quaranta anys (Foto: Bekia)

El compte enrere del 17A, l’atemptat de les Rambles de Barcelona, està en marxa. Avui s’han filtrat tot un seguit de fotografies dels terroristes preparant l’atemptat els dies previs. Somriuen com qui queda entre amics per prendre’s quatre cerveses, mentre connecten… dinamita, omplen un menjador de bombones de butà i aixequen el dit polze en senyal de fidelitat a la seva religió. Fins i tot veiem una fotografia d’un dels individus al costat de la Torre Eiffel, com un turista qualsevol. Se sap que abans de l’atemptat alguns hi van ser, no sabem ben bé perquè.

Qui segurament ho deu saber amb bastant més detall és el Govern de l’Estat espanyol. Moncloa, ara en mans del PSOE, també es desdiu d’investigar res quan la relació entre el CNI i els atemptats cada vegada sembla més clara. Ningú no ha volgut resoldre el cas del confident de la policia espanyola, i aquí no passa res. Aquest migdia hem vist també al recentment escollit nou líder del PP, Pablo Casado, comparèixer per donar explicacions sobre el cas del seu Màster falsejat. Ah! Ens ha recordat el ‘Júnior’ quan va venir a la comissió d’investigació del Cas Pujol del Parlament a explicar d’on sortia la famosa herència de l’avi. El fill gran de la nissaga es va rifar els diputats com va voler amb arguments perfectes, però al jutge no se la va colar.

Casado ha intentat la mateixa estratègia, però no n’ha sortit tant ben parat. Ens ha agradat molt la pregunta d’un periodista que li ha demanat si trobava ètic aprovar amb 18 convalidacions d’assignatures de 22 totals. La resposta del líder aznarista popular ha estat que els únics judicis de valor que valen no són ni els seus ni el del periodista, sinó els de la llei. Vinga, va! Quina excusa més estúpida. Tot això ha vingut a tomb del traspàs del cas al Tribunal Suprem, ja que la jutge ha observat indicis de delicte, però per la seva condició d’aforat el cas s’ha d’elevar al Suprem. Equilicuà! L’anècdota del dia l’ha protagonitzat Pedro Sánchez, que avui s’ha trobat a Mallorca amb el rei. El president del Govern ha pronunciat una d’aquelles frases pilota tant buides de contingut que simplement busquen quedar bé amb la monarquia: “el rei sempre ha bastit ponts amb Catalunya”. Deixi-ho estar.

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS