Colau deixa Barcelona a les mans de Ciutadans

  • Guif
  • 8 de Juny de 2019

Continua el culebrot Ada Colau aquest cap de setmana. L’alcaldessa en funcions continua insistint de portes enfora en un imaginari tripartit ERC – Comuns – PSC amb ella d’alcaldessa que no té ni cap ni peus. D’aquesta manera no està justificant que els seus hagin aprovat que es presenti a la investidura, ja que en aquest suposat tripartit, qui hauria de ser alcalde és Maragall, que per alguna cosa ha guanyat els comicis. És evident que Colau està negociant amb els socialistes, i no és d’estranyar: ICV va governar Barcelona amb el PSC durant anys i panys. Collboni avui s’ha fet l’interessant afirmant que no donarà un xec en blanc a Colau i que exigirà un pacte de govern abans de donar-li la investidura.


Ningú dubta que els dos s’entendran, cosa que, combinada amb l’oferta de Manuel Valls de donar els seus sis vots gratis a l’encara alcaldessa en funcions, deixaria fora a Maragall. L’únic que el pot salvar, a hores d’ara, és el posicionament de Ciutadans, que ja ha dit que no pensa donar suport a una “populista” com Colau. Hi ha remor interna entre els d’Albert Rivera i Manuel Valls, i el grup municipal es podria arribar a trencar fins i tot abans de començar la legislatura. Si els tres independents electes de la llista de Ciutadans voten la líder de BComú, ella continuarà al càrrec.


Es fa difícil de creure que un partit de dretes com Cs es trenqui només començar el mandat. Això és més propi de les esquerres, però sí que és cert que Valls va per lliure i no té res a perdre. Bé, sí: una possible candidatura a presidir la Generalitat amb una llista impulsada per Cs, com a Barcelona. No està tot dat i beneït.

7 de Juny de 2019

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS