El ‘simbolisme’ que podria inhabilitar Torra?

  • Guif
  • 13 de Març de 2019

Comença una nova pugna ‘simbòlica’ del govern Torra, que es podria embolicar, però, de manera considerable. La Junta Electoral Central havia donat dos dies a l’executiu per retirar els llaços grocs d’edificis públics en dos dies durant el període electoral. Torra, però, ha decidit desobeir momentàniament i guanyar temps presentant al•legacions. Amb tota seguretat, seran ignorades i la bola es podria fer grossa. Es parla de possibles multes, però tot podria acabar en una denúncia per desobediència. L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, va ser inhabilitada durant sis mesos per aquest motiu. El ‘culebrot’ paral•lel a la pròpia campanya electoral està garantit. 


Mentrestant, el govern espanyol ha decidit enviar la comissió d’investigació a la monarquia espanyola engegada pel parlament català al Constitucional. Pedro Sánchez està sent més benèvol que el PP en matèria de recursos al TC. Però és clar, amb la monarquia no s’hi juga. Volen reformar la Constitució, però els pilars sobre els quals se sustenta aquesta democràcia amb fonaments franquistes no els volen pas tocar. ‘Progres’ amb simbolismes com els de l’exhumació de Franco, que ja és mort i enterrat, però inviolabilitat als seus hereus polítics. 


I al judici? Avui, sessió molt curta. Però una parell de coses a comentar: Albert Royo, l’exsecretari general del Diplocat, s’ha espolsat bé les preguntes del fiscal al•legant que el consorci que liderava no era només de la Generalitat, sinó que 40 institucions més hi estaven darrere. I ha dit que l’1-O no es van portar observadors internacionals, sinó visitants, cosa que es feia regularment. Així, la malversació continua en entredit. Ara bé, el responsable de difusió institucional, Jaume Mestre, ha sofert amb les preguntes. Portava preparada una ‘defensa’ dèbil, basada en el ‘no ho sé’, i en part s’ha desmuntat quan Marchena l’ha advertit de possibles conseqüències penals d’un fals testimoni. Ha negat una reunió amb Núria Llorach, de la CCMA, per encarregar-li el famós anunci de les vies. Una reunió que havia estat confirmada per ella amb anterioritat. Però ha acabat empastifant la ‘Corpo’ dient que van ser ells qui van fer l’anunci. El fiscal, de moment, ja ha demanat que l’investiguin per fals testimoni. 

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS