Els ciutadans volen veure els col·lapses diaris solucionats

  • Guif
  • 27 de Novembre de 2018

Centenars de metges tallen la Diagonal de Barcelona el 27 de novembre de 2018. Foto: Elisenda Rosanas/ACN

El TSJC ha decidit no investigar Pere Aragonès per l’1-O, però sí que ho farà amb Josep Maria Jové, l’exnúmero 2 de Junqueras a Economia per malversació, desobediencia greu i revelació de secrets, uns càrrecs que el podrien portar a la presó. Tot això, el dia que el jutge ha decretat presó immediata per Oriol Pujol pel cas de les ITV i els Mossos han investigat el CTTI i la Institució de les Lletres Catalanes per presumpta contractació irregular durant l’època de l’actual consellera de cultura Laura Borràs. Tot plegat, embolica que fa fort.

Això, mentre que els metges d’atenció primària continuen de vaga per segon dia consecutiu. Avui han arribat a tallar la Diagonal, en una protesta que ha ocasionat nombrosos problemes de circulació. El seguiment de la vaga és d’entre el 45% i el 77%, segons a qui se li pregunti, però a diferència d’altres vagues, aquesta troba la simpatia i comprensió de la població. Qui no creu que l’atenció primària està col·lapsada? Els trens, els jutjats i les escoles són altres dels sectors que pateixen un mal funcionament per massificació o per ineptitud en la gestió.

Aquests són temes que el Govern també ha d’abordar, perquè són els que afecten el dia a dia de la gent, dels potencials votants independentistes. Volen veure que les prioritats del govern republicà són posar-los al centre de les polítiques públiques. Amb els pressupostos de 2019 l’executiu de Torra i Aragonès tindran una oportunitat d’or per mostrar-ho. Durant les properes setmanes el tema agafarà més rellevància.

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS