Els pressupostos del terror

  • Oriol
  • 11 de Gener de 2019

Segueix la guerra oberta al PDECat i la Crida de Puigdemont, dos partits fills d’un mateix partit ara enfrontats com Caïm i Abel. La direcció del PDECat és favorable a tramitar els comptes del PSOE, i la Crida se situa a l’altre extrem. No sabem què en sortirà. A Esquerra Republicana fan crítica amb la boca petita, a l’espera del que decideixi el partit, no sigui que també acabi apostant pel ‘Sí’, malgrat la dura experiència de fa deu anys, quan van aprovar el pacte fiscal amb ZP i això va desembocar en una forta crisi al partit a tots els nivells. Qualsevol ‘Si’ als pressupostos espanyols pot ser una catàstrofe a curt termini, caldria veure a llarg.

La batalla dels pressupostos espanyols, amb tota la pressió política i mediàtica de Madrid (Pedro Sánchez promet augmentar la despesa a Catalunya, tot i que el que faria és complir simplement la llei), es lliura paral·lelament a la guerra judicial contra els presos polítics catalans, que han estat notificats del seu trasllat a Madrid, sense saber encara el dia del judici. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit avui que Barcelona ha de ser un altaveu de la causa. Avui ha visitat els presos, però a banda d’aquestes declaracions, veurem què fa finalment.

Respecte al judici, avui la cúpula d’ERC s’ha retrobat amb la seva secretària General, Marta Rovira: “Estem a les portes d’un judici contra la democràcia”, que viu protegida a Suïssa. Tant ella com, en menor grau Anna Gabriel, han estat vilipendiades a les xarxes darrerament per la seva poca presència mediàtica, amb tot de rumors no provats. El fet és que totes dues estan rebent el favor de la Federació Helvètica, però a canvi del seu silenci mediàtic. Quim Torra serà als EUA aquest cap de setmana per impartir una conferència al Martin Luther King Institute, per explicar la situació a Catalunya, i aprofitarà per promoure una missió empresarial a Silicon Valley.

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS