Eutanàsia, sí!

  • Guif
  • 10 d'Abril de 2019

És difícil d’enumerar molts objectius aconseguits en l’obra de govern de Quim Torra. De fet, aquest és el problema, que l’executiu no està sent capaç de demostrar ni una mica quines serien les seves polítiques o intencions si Catalunya fos independent, cosa que dificulta el fet de convencer indecisos. Amb tot, avui, la consellera Alba Vergés ha anunciat que el Govern impulsarà una llei que reguli l’eutanàsia, i que l’accepti en alguns casos.

Vergés ha retret a l’Estat que no hagi tingut el coratge d’entomar aquest debat en l’últim quart de segle. Arribar a veure aprovada aquesta llei serà un camí llarg, i podria topar amb el TC. La llista de normatives socials es podria engreixar, però el que és preocupant és que després de gairebé un any i mig de legislatura, el Parlament no hagi aprovat res destacable digne de ser bloquejat per l’Alt Tribunal.

Mentrestant, la campanya electoral per les eleccions espanyoles és a punt de començar. Es consideren claus (tot i que és possible que el joc de majories no variï en excés), i no és cap sorpresa que Catalunya serà el tema estrella del vilipendi i comentaris ignorants dels partits amb seu a Madrid. Seran els primers comicis espanyols després de l’1 d’octubre. Si aquell dia hi havia 17 diputats independentistes al Congrés, quants n’hi haurà ara? L’escarment a l’Estat per la gestió del procés hauria de fer superar la vintena de representants per la independència. Els seria ben merescut que tornessin a tenir la clau de la governabilitat a Madrid.

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS