Felip VI envia un globus sonda

  • Oriol
  • 30 de Juliol de 2018

Baltasar Picornell, president del Parlament balear, es reuneix amb el rei d’Espanya

Ah, el rei d’Espanya! Aquest migdia hem sabut per mitjà del president del Parlament de les Illes, que s’ha trobat amb el monarca a Mallorca mateix (perquè està de vacances), que Felip VI estaria disposat a dialogar amb els catalans. Ningú s’esperava aquesta notícia avui, enmig d’una vaga de taxistes que cada vegada es fa més grossa i incòmoda per tothom. Els taxistes han generat tot tipus de reaccions, empàtiques pel que han de pagar de llicència, i de rebuig, perquè participen d’un monopoli sagnant per l’usuari final, nosaltres.

Però tornem al rei. La notícia ha transcendit de tal manera (no hi ha hagut cap anunci oficial per part del monarca) que ja tothom ha somniat en una situació en la qual el rei demana realment diàleg. I aleshores ha tornat a sortir l’entrenador del Barça que tots duem a dins: al rei ni aigua, traïció a qui parli amb ell… La veritat és que si realment Felip VI ha fet aquest comentari, és que es veu en mala situació a Catalunya. Fa uns dies que ha sortit una enquesta que afirmava que Espanya és monàrquica… pels pèls. De fet, els partidaris de la reialesa espanyola es queden en un lacònic 49,9%, en un empat tècnic amb els republicans que sumen el 47,4%.

I quins són els territoris més monàrquics de l’Estat? El centre d’Espanya i el sud, i tot seguit l’Aragó. Efectivament, Catalunya, Euskadi, Navarra, Galícia, les illes (Canàries incloses) i Cantàbria són republicanes. La perifèria. I Catalunya i Euskadi molt destacats, que consti. Altre cop el mapa que dibuixa les dues realitats d’Espanya. Castella contra les cordes novament, i cada vegada més. Si Felip VI vol parlar, s’haurà d’esforçar una mica, perquè amb una Generalitat que ha trencat relacions amb ell, després del “A por ellos!” monàrquic, potser que comenci demanant disculpes i mostrant una mica d’humilitat. En realitat, els partits independentistes ara mateix estan en una situació de força amb el govern de Pedro Sánchez, que haurà d’esforçar-se en la seva gesticulació, si es vol mantenir.

31 de Juliol de 2018

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS