In your face!

  • Guif
  • 6 de Juny de 2019

La tradicional roda de contactes del rei d’Espanya amb els diversos líders polítics després de les eleccions està donant una mica de joc. Tot i ser una altra de les parafernàlies monàrquiques que ens podríem estalviar tots, com a mínim aquesta vegada està servint perquè el Borbó s’enfronti a independentistes en reunions individuals durant una estona. Avui, Laura Borràs i Jaume Asens han estat dignes representants dels catalans que van votar l’1-O i li han dit ‘in your face’, a la cara, que el seu discurs del 3-O va ser del tot inapropiat. Borràs li ha dit que va fer un discurs “de part”, s’ha queixat de l’existència de presos polítics i li ha dit que “els catalans no tenim rei”. Asens li ha dit que les seves paraules després del plebiscit van generar “un clima d’hostilitat i exaltació”. Però el monarca, mirant-se el seu regne des de La Zarzuela, no ha fet cap autocrítica, segons ha explicat el líder d’En Comú Podem. Continuen passant els anys, i la monarquia espanyola continua amb un poder inqüestionat i vergonyant. Tot continuarà igual, però com a mínim, avui Laura Borràs i Jaume Asens han tingut dret a rèplica. 


Mentrestant, el govern espanyol ja ha descartat en menys de 24 hores la demanda de reunió urgent de Quim Torra per parlar del judici del procés i de la resolució del grup de treball de l’ONU que demana la llibertat pels presos. Sense novetats al front; s’haurà de veure si Sánchez té pensat algun tipus de moviment una vegada es confirmi que continua sent president del govern. 


Pel que fa a Barcelona, el ‘culebrot’ continuarà uns dies. Colau podria estar jugant un ‘farol’ excepcional per treure el màxim de rèdit d’una aliança amb Esquerra, però tot pot ser que les seves intencions de fer una aliança incongruent amb socialistes i Manuel Valls vagi cap endavant. De moment, la Coordinadora de Barcelona en Comú ja ha proposat que ella presenti la seva candidatura a la investidura local. 

7 de Juny de 2019

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS