Irresponsabilitat que fa feredat de PP i Cs en plena campanya

  • Guif
  • 14 d'Abril de 2019

Els partits de dreta cada dia de campanya que passa són més ultres. Avui Pablo Casado ha fet imaginar als assistents d’un míting a Galícia que tots ells eren víctimes d’assassinats d’ETA, per tal que la gent copsés la magnitud del que va fer la banda armada. I, acte seguit, ha vinculat Otegi amb ETA, i òbvianent ha afirmat que el PSOE negocia amb ells i que són un puntal pel govern d’Espanya. Demagògia absoluta. Tant, com dir que Puigdemont serà el ministre d’Exterios de Sánchez i el propi Otegi, el de Justícia.  


Al seu torn, Albert Rivera ha estat a Errenteria, Guipúscoa, un dels feus històrics de l’esquerra abertzale. Hi ha anat a provocar, a dir”càncer d’Espanya” al nacionalisme, i ha trobat el que buscava: llaços grocs per tot arreu, i una cassolada ininterrompuda. Bé, potser ell esperava més: violència de la gent. No l’ha tinguda. Tant Casado com Rivera intenten provocar els abertzales, fent un flac favor a la fràgil cohesió del País Basc. Estarien més còmodes amb ETA. Tant trist com cert. i si els CDR o Arran passessin a ser una banda armada, encara millor. És el que busquen, tot, menys l’harmonia. 


Uns dies després que un grup d’estudiants antifeixistes de la UAB escridassessin a la candidata del PP a Catalunya, Cayetana Álvarez de Toledo, demà Cs també anirà a l’Autònoma. A buscar la bronca, la brega, a caldejar els ànims, a provocar. La irresponsabilitat és majúscula. En el seu espot de campanya es veuen el que se suposa que són dirigents de la Generalitat esperant una trucada de la Moncloa, i aquesta trucada no arriba perquè representa que Cs ha guanyat les eleccions. “Pedro, nosotros no vamos a vender España”, diu el missatge que es llegeix a l’espot, una clara oda a no dialogar, a continuar l’enfrontament. El mal que estan fent tant a la societat catalana com a l’espanyola és terrible, busquen allunyar posicions encara més. Fins on volen arribar? Fins nivells de l’any 36?

15 d'Abril de 2019

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS