Junqueras: “li està preguntant a una persona que és a la presó”

  • Oriol
  • 19 d'Abril de 2019

Avui ha estat el torn d’Oriol Junqueras. Després de la roda de premsa històrica d’ahir de Jordi Sànchez per EFE, el president d’ERC ha pogut gaudir de retrobar-se d’alguna manera amb el món, gràcies a una bona feina de la nostra agència de comunicació pública, l’ACN. El president d’Esquerra estava en plena forma, pletòric, que vol dir que somreia, enviava missatges positius i, com ha fet sempre, no ha respost gairebé res.

En plena campanya electoral, i afrontant un judici que el podria condemnar a 25 anys de presó, Junqueras, com ahir Sànchez, s’ha mostrat molt ferm i convençut del que deia. I quan un dels periodistes li han preguntat si arribaria fins al final, les darreres conseqüències, la resposta ha estat molt clara: “li està preguntant a una persona que és a la presó”. Ho ha dit amb un somriure, però la frase és demolidora. Junqueras ha deixat la porta oberta a una investidura de Sànchez si ha de servir per frenar l’extrema dreta, però sense donar-li un xec en blanc, tal i com ha anat repetint la formació republicana aquests dies.

Junqueras ha expressat que el seu desig seria guanyar per golejada, aconseguir tots els diputats per Catalunya, si pogués ser, i forçar així un referèndum acordat. La fórmula del vicepresident legítim és la d’acumular forces i fer penetrar l’independentisme a tots els aspectes de la nostra societat. El president d’ERC no se n’ha estat de llençar algun dard contra Junts per Catalunya. Junqueras ha remarcat diverses vegades que la seva formació és independentista de tota la vida, i que no ostenta cap cas de corrupció. També ha cridat a votar ERC perquè és el partit més fiable i l’únic que pot fer possible avançar cap a la República. La campanya avança i els presos polítics entren en escena, i això és bo per Catalunya, que segueix resistint.

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS