La hipocresia del Suprem: ‘preocupat’ per la “dignitat” dels presos

  • Guif
  • 10 de Gener de 2019

Això comença aviat. El Tribunal Suprem ha ordenat al ministeri de l’Interior que faci tots els tràmits preceptius per tal que els presos polítics siguin en centres penitenciaris l’última setmana de gener. Això vol dir que el judici no començarà abans del 28 de gener, però no trigarà massa més. Els magistrats han dit que el transport ha de ser amb “seguretat” i sobretot ha de preservar la “dignitat” dels presos. Llàstima que no ho pensessin el 2 de novembre de 2017, la primera vegada que els van traslladar per engarjolar-los. A més, amb tota seguretat no tindran miraments a portar-los des de les presons cap al Suprem anada i tornada cada dia, amb uns horaris terribles, uns trasllats esgotadors i una estona de descans del tot insuficient.

Mentre això no passa, l’entreteniment està sent Vox. La ultradreta ha acabat acceptant donar suport extern al govern PP i Ciutadans sense massa resistència, i sense imposar cap de les seves mesures estrella, a priori. Ara bé, és potser una estratègia per poder després tenir PP i Ciutadans a les seves mans si, en unes futures eleccions espanyoles, les majories són similars? “Si no pacteu amb nosaltres, us fem caure tots els governs que hagin sortit de les eleccions autonòmiques i locals del maig de 2019, i de l’andalús”, podrien dir en un futur.

Les reaccions no s’han fet esperar. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha dit que el preocupa com a europeu “els rebrots feixistes”. “Però el nostre problema és un altre: és com fer efectiva la República”, ha afegit. Colau i Torrent han qualificat l’acord com a “pacte de la vergonya”. Ciutadans malda per no tacar-se les mans, i diu que el seu acord és només amb el PP. Tot i que no s’aguanta, de moment encara n’està sortint ben parat. Ara bé, si això és trasllada al Congrés, que es vagi preparant el discurs Albert Rivera. Ves que no sigui Ciutadans la tercera pota d’un govern PP-Vox, si els extremistes li comencen a menjar terreny. 

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS