La mort de Rubalcaba sacseja un inici de campanya crucial per l’independentisme municipalista

  • Oriol
  • 10 de Maig de 2019

Avui finalment s’ha consumat la notícia de la mort del gran home fort del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, després d’un ictus sobtat i bastant potent, que l’ha sentenciat a mort, als 67 anys. L’Ocell de la Mort, que el voltava aquests darrers dos dies, finalment s’ha atansat sobre la seva presa, i això ha enrarit l’inici de campanya pel partit que, a Catalunya, disputarà l’hegemonia a Esquerra Republicana a les europees.

És curiós veure la poca disciplina, o la pluralitat de vot si ho veiem des de l’altre costat, a l’hora de votar una cosa o l’altre en unes eleccions o altres. ERC ha aconsegyuit guanyar a Espanya, i maldarà per repetir victòria a Europa, però allà on té més interès, que és als municipis (sobretot Barcelona, és clar, on hi dedic amolts esforços) i, la gran joia de la Corona, el Parlament, veurem.

Puigdemont, al seu torn, amb una campanya feta per la Junta Electoral, que ha comès un error gravíssim perquè el president no obtenia escó en cap enqiuesta, recollirà les simpaties de tothom i molt probablement treurà un escó, la qual cosa és una gran notícia per l’independentisme. Amb Junqueras i Puigdemont a Europa, Catalunya llençarà un missatge molt contundent, i la pot arribar a liar molt. Nosaltres ja ens mosseguem les ungles de nervis. Veurem què passa, perquè després vindrà la sentència del Suprem, i la més que probable convocatòria d’eleccions a Catalunya on, si no passa res, veurem la tornada de la disputa de la cadira de president de la Generalitat entre Junts i ERC.

La veritat és que això ens agrada perquè voldrà dir que Catalunya tria una esquerra i una dreta del país, malgrat que el PSC segurament pujarà i això pot perjudicar els republicans (i també els comuns, que sembla que estan tocant terra. Si Colau no guanya a Barcelona, igual serà el moment que vagi al Parlament… o cap a Espanya). Dissabte quedaran 15 dies de campanya, i tot el peix està encara per vendre. El CEO d’avui tornava a mostrar un empat tècnic en diverses combinacions entre ERC i Comuns a Barcelona, ERC i PSC a les europees, i ja veurem què passa al gruix de municipis. El suport a la independència baixaria un punt, i el ‘No’ passaria per davant després de guanyar-ne 4. Però això ja no ens inquieta massa, perquè portem molts anys amb aquests intercanvis, a l’espera del referèndum de veritat.

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS