La putrefacció judicial esclata també a Espanya

  • Guif
  • 20 de Novembre de 2018

El jutge Marchena, a la dreta, el març de 2018

La justícia espanyola continua donant signes de ser pròpia d’una república bananera. Fa uns dies, un pacte entre el PSOE i el PP fet en la foscor d’algun despatx madrileny situava el jutge conservador Manuel Marchena com el successor de Carlos Lesmes al capdavant del Consell General del Poder Judicial. L’òrgan tindria majoria socialista però amb un president conservador.

Tot plegat va ser molt criticat per la resta de partits, i és que la separació de poders es veia de nou tacada. Fins i tot Cs ho va criticar, però no posant en dubte la justícia espanyola, sinó el fet que Marchena ja no seria el president del tribunal que jutjaria el procés, i que ho seria un ‘moderat’. Ells haurien volgut fer el mateix que PSOE i PP però assegurant un magistrat que tingués mà dura amb els independentistes, el seu únic interès.

Tot es va complicar, però, quan dilluns un missatge de WhatsApp del portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó es filtra. Es vantava que els populars controlarien la sala segona del Suprem, l’única que pot portar a judici aforats. L’escàndol que ha provocat, no només a nivell catala, sinó espanyol, és majúscul, i aquest dimarts Marchena ha dit que no acceptarà el càrrec. Això vol dir que al final sí que jutjarà els líders del procés -excepte si les lògiques recusacions dels presos polítics prosperen. Tot és molt barroer, tot recorda a la prèvia de la sentència del TC, amb escàndols fins i tot no tan a l’alçada. Així, de la sentència contra els polítics independentistes no en podem esperar res. Ja ens podem anar preparant per la resposta.

19 de Novembre de 2018
21 de Novembre de 2018

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS