L’acatament no fa menys digna l’Alcaldessa Venturós

  • Oriol
  • 28 de Setembre de 2018

Malgrat l’acatament dels anticapitalistes, això no treu que l’alcaldessa Venturós no segueixi mantenint ferma la seva dignitat (Foto: La Xarxa)

La disputa parlamentària per la suspensió o no dels diputats s’ha resolt amb l’activació de l’Estatut del Diputat, que ha avalat que es dugui al ple una votació que pugui blindar els diputats a la presó i a l’exili, amb l’opció de delegar el vot temporalment, sense renunciar a l’escó i, per tant, sense alterar la majoria parlamentària. Fet això, automàticament hem vist aparèixer el portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, un dels trinxaraires amb llenguatge de bar de la formació i ha dit que si s’acaba duent al plenari aquesta votació, interposaran una querella penal contra els membres de la Mesa del Parlament i els que estaven a la comissió de l’Estatut del Diputat avalant la decisió i, segurament, també contra el lletrat major del Parlament, que ara és Joan Ridao, exsecretari General d’ERC i a qui consideren afí als “seus amics”.

Ciutadans no deixa escapar ni una i l’independentisme català segueix acorralat a la ratera del sistema judicial i polític opressor. Això no vol dir que la situació s’hagi d’allargar infinitament, i més quan la gent segueix tan activa. Ja saben que diumenge s’ha tornat a convocar la gent, al matí, a la plaça de Sant Jaume per bloquejar la manifestació prevista pels cossos de seguretat espanyols que volien mofar-se de les víctimes de l’1-O cridant a manifestar-se per homenatjar la policia espanyola per l’actuació ‘proporcionada’ d’ara fa un any. Tant proporcionada no serà quan cada dia apareixen filtracions en les quals es veu la virulència tant física com verbal dels agents espanyols. Avui l’ACN ha publicat una altra remesa de porres i insults.

No sabrem què passarà amb els diputats al Parlament, la setmana vinent també hi ha el Debat de Política General que inaugura el curs, amb una orella posada al que passa a Madrid, que segueix intentant enviar missatges de falsa distensió, com comentàvem ahir. Espanya necessita aprovar els seus pressupostos abans del 15 d’octubre, i posa pressió. Ahir vàrem conèixer també que l’alcaldessa de Berga, la nostra estimada Montse Venturós, ferma i digna, cedirà jurídicament l’alcaldia a un regidor del govern per ordre de la justícia espanyola, que l’ha inhabilitat per sis mesos. Venturós tenia pensat recórrer, però potser un allargament dels recursos podria fer que no es pogués presentar altre cop a les eleccions municipals per inhabilitació. Passant per l’arc ara, probablement arribarà ‘rehabilitada’ al maig. Malgrat que Venturós seguirà fent d’alcaldessa a l’ombra, tècnicament la cupaire ha acabat acatant una sentència judicial que fa més mal que bé a la CUP, que ahir vestia la decisió com podia, malgrat que per nosaltres la dignitat de l’alcaldessa seguirà intacta, ja que ha plantat cara, i això per si sol sempre és d’agrair. El que quedarà més desacreditada és la crida a la desobediència i al desacatament que els anticapitalistes, com a partit, exigeixen a la resta d’independentistes dia i nit. La situació és la que és, i ningú, gesticulació amunt, gesticulació avall, se’n pot escapar, de moment.

27 de Setembre de 2018

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS