Marchena fixa l’11 de juny com la data final del judici

  • Oriol
  • 23 de Maig de 2019

Quatre mesos justos per realitzar el ‘Judici del Segle’ que n’ha vist de tots colors, i que ja arriba a les acaballes. Bé, que n’ha vist de tots colors, tots els que ha deixat l’alt tribunal, perquè la censura sobre les imatges de l’1 d’octubre de 2017 ha estat una constant. El que sí que hem vist és un procés electoral enmig, les estones de llibertat dels presos electes al Congrés i el Senat, i aquest cap de setmana veurem on ens deixen les eleccions municipals i europees, on el principal focus a Catalunya serà veure què passa a Barcelona, si Colau revalidarà, com diuen algunes enquestes, o com diuen unes altres, serà Maragall l’escollit.

Mentrestant, tornant al Congrés, el Tribunal Suprem ha tornat la patata calenta a la nova presidenta del Congrés, Meritxell Batet, sobre què fer amb els presos polítics que ara han aconseguit la credencial de diputat. Efectivament, no hi ha símil que escaigui més a la situació que el joc de la patata. Porten des de dimarts intentant-se espolsar aquest embolic a cop de pala de ping pong, d’un costat de la xarxa a l’altra: del tribunal a la nova mesa del Congrés, i de la nova mesa del Congrés al tribunal, que avui l’ha tornada a retornar a Batet. Tothom es vol carregar als diputats independentistes però, com la Santa Inquisició feina, no volen ser els que es taquin les mans de sang. La situació és ben vergonyant, a tres dies per les eleccions.

Un altre debat, de menor intensitat, que s’està obrint ara, és el de la visita protocol·lària al rei. Malgrat que veuríem bé que els partits independentistes forcessin una foto incòmode pel rei, ERC, no considera oportú anar-hi, i JxC s’ho està pensant. De fet, han dit que només aniran si qui hi pot anar és Jordi Sànchez. Seria un cop d’efecte molt gran, i hauríem de veure com se les manega el Borbó per impedir-ho. Però diumenge torna a haver-hi eleccions i el punt d’atenció serà a Barcelona, i a Europa. Què passarà amb els presos i els exiliats que aconsegueixin l’acta d’eurodiputat? I… tornant al principi, uns dies després, tot tornarà a fer un bolc: a partir de la finaliztació del judici, aproximadament l’11 de juny, quan es publiqui la sentència, molt probablement hi haurà unes noves eleccions al Parlament, on tot tornarà a canviar de nou. Què passarà aleshores?

25 de Maig de 2019

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS