Neus Català, el gran referent

  • Oriol
  • 13 d'Abril de 2019

Avui ha mort Neus Català, un referent absolut de la resistència al nazisme. La centenària (103 anys) dels Guiamets, va sobreviure 15 mesos al camp de concentració de Ravensbrück (a uns 90km de la capital d’Alemanya), i avui ja havia esdevingut el darrer supervivent de l’holocaust a casa nostra, i un símbol. Català ens recorda qui som, d’on venim, cap a on anem i com ho volem fer, i d’això no ens en faran desdir els fills polítics dels moviments que van provocar aquella tragèdia allà i aquí.

Català va estar vinculada al PSUC, el PCC i també a EUiA. Els presos d’una de les formacions germanes, Esquerra Republicana, demanaran a la justícia que els permeti assistir al funeral d’una catalana universal, que de ben segur que serà acomiadada amb tots els honors.

Mentrestant, la campanya discorre amb la normalitat esperable dels partits punxant els uns als altres. Borràs ha tornat amb el tema de la llista unitària i ha acusat ERC, sense esmentar-la, de cometre “un greu error que podem pagar molt car”. Al seu torn, Rufián deia a Meritxell Batet que “ni sou socialistes, ni sou obrers”. I Pedro Sánchez es mostrava avui confiat (les enquestes li somriuren) de poder governar en minoria i suposem que amb geometria variable. Pel que fa a PP i Cs, els dos partits segueixen fent referències a Catalunya, sense cap mena de dubte, un dels temes principals d’aquesta campanya que es celebra enmig del ‘Judici del Segle’.

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS