Sinopsi

ZEITNOT. El Dietari del Procés II.

El llibre

 

Zeitnot Portada

Divuit mesos per culminar un procés d’independència que s’allarga durant 300 anys. Un full de ruta que no genera la unitat dels partits independentistes. Un pols subterrani entre els socis de la coalició que governa, enmig d’una lluita per l’hegemonia del país entre la dreta i l’esquerra. Una incòmoda convocatòria d’eleccions municipals on apareix una nova actora inesperada. La promesa d’unes eleccions plebiscitàries, per part d’un president acorralat, al tot o res on tothom oblida el potencial de la força anticapitalista del país.

 

Zeitnot. El Dietari del Procés II és una obra d’art per l’avui i pel demà que narra la persistència del poble català en la seva travessia cap a la llibertat, no sense contratemps pel camí. El més important, el temps. El zeitnot, en escacs, és la situació en què al jugador li queda molt poc temps per moure i ha de pensar ràpid, amb el risc de no prendre la decisió adequada.

 

Coalicions a corre-cuita, investidures in extremis, invents desesperats, nous actors, sentències judicials, vel·leïtats, pressupostos… i el clam del poble materialitzat novament en manifestacions massives. Aquesta és la segona part de la partida oberta entre Catalunya i Espanya, iniciada amb el Pacte per la llibertat del 19 de desembre de 2012. Són 24 nous mesos i 713 articles de crònica diària plens d’interpretació crítica, i amb un improperi, bajanada o insult contra el clam sobiranista per cada dia. Tot plegat, dividit en onze capítols que també extrapolen l’enfrontament polític a una partida d’escacs, i que marcaran el destí final del procés català.

 

Les cites

 

«¿Dónde metemos a esos 70.000 cerdos vascos y catalanes que van a acudir a la final de la Copa del Rey a degradar los símbolos de nuestra
nación? Yo los echaría al mar, pero no se si van a caber todos.» Armando Robles, director d’Alerta Digital (Alerta Digital TV).

 

«Nos volvemos a cruzar con los nacionalistas xenófobos, como si fueran una peste de la que no hay quien se libre, como de las ratas o de
las cucarachas.» Jorge Martínez Reverte, historiador, periodista i escriptor (El País)

 

«Puigdemont, fascista avanzado. […] Nacer en un pueblo de Gerona con cara de peruano debería vacunar contra el nacionalismo.» José Antonio Montano, articulista d’El Español (El Español)

 

Autors: Oriol Jordan i Guifré Jordan

Pròleg: Jordi Sànchez (president de l’Assemblea Nacional Catalana, ANC)

ISBN: 978-84-946064-6-5

Editorial: Edicions Cal·lígraf

Pàgines: 394

Mides: 15,5 x 24 cm

Preu: 18€

Enquadernació: rústica

 

o.