Sorpresa de la Junta Electoral en plena campanya

  • Guif
  • 16 d'Abril de 2019

La Junta Electoral porta dies bloquejant qualsevol petició d’ERC i JxCat per donar mínima visibilitat a Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i la resta de candidats presos per poder fer campanya. Però quan semblava que tot estava dat i beneït, l’òrgan que controla el procés electoral (que, entre d’altres, està format per dos membres del tribunal que està jutjant els mateixos líders) ha decidit donar llum verda a que Oriol Junqueras faci una roda de premsa per videoconferència des de Soto del Real. L’Agència Catalana de Notícies tradicionalment en fa una per cada cap de llista, però aquesta vegada tenia assumit que seria el número 2, Gabriel Rufián, qui hi assistiria per part d’ERC. Serà la primera vegada des de l’empresonament dels polítics i activistes ara fa un any i mig que un d’ells podrà atendre la premsa amb imatges. 


La Junta Electoral també ha mostrat ser mínimament raonable deixant fer un acte també a ERC a la presó de Lledoners on, encara que no hi hagi cap pres polític, el simbolisme abundarà. Si s’acaba fent, voldran deixar clar que l’Estat permet un míting en una presó, però no en una altra on sí que hi ha candidats. Ningú descarta que puguin demanar que Junqueras i Romeva s’hi sumin, o fins i tot que juguin la carta d’interactuar amb presidiaris que els van conèixer durant la seva estada de mig any. 


Esquerra també ha estat notícia perquè el PSOE ha filtrat (potser interessadament) que Pedro Sánchez vol evitar haver de pactar la investidura amb els republicans, a no ser que sigui a canvi de res. I els de Junqueras ja han dit que d’això, res, que sempre defensaran el referèndum. Junts per Catalunya ja queda fora de l’equació i, de fet, de moment està una mica fora de la campanya. El resultat d’Esquerra pot ser d’escàndol; també el de la formació de Puigdemont, però per temes diferents. I els comuns? Amb Asens al capdavant, força apagats i desballestats. També es preveu una bona afeitada electoral pels d’Iglesias. 

15 d'Abril de 2019

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS