Suflé d’estiu

  • Oriol
  • 31 de Juliol de 2018

Elsa Artadi adverteix el govern espanyol

Segueix la tensió estiuenca efervescent entre els governs català i espanyol. Tot indica que aquest any passarem un agost més tranquil, per primera vegada, malgrat la llosa i el patiment de tenir presos polítics que segueixen consumint-se a les presons. No sabem quin serà el seu destí quan passi l’estiu i arribi la tardor dels processos judicials, però no som gens optimistes.

La teòrica petició de diàleg (que ja els vam dir que era més fum que no pas altra cosa) segueix aixecant debat: Elsa Artadi ha afirmat avui que no ha arribat cap demanda -com era d’esperar- de diàleg per part de la Casa Reial. Ni se l’espera. I Quim Torra ha reblat el clau amb una frase per a convençuts: Felip VI ja no és el rei dels catalans. Efectivament, s’hi han trencat relacions, però malauradament seguim sota la mateixa jurisdicció administrativa. Per cert, el president d’Obra Cultural Balear, Josep de Luis, ha plantat al monarca en la recepció oficial (el besamans, vaja) que ha donat avui al Palau de l’Almudaina, on s’allotja, a diverses personalitats.

La mateixa Artadi s’ha posat més ferma en l’altre tema candent: la bilateral Estat-Generalitat i tot allò que s’hi haurà de tractar. Demana paciència a la parròquia catalana, però adverteix Sánchez d’una tardor calenta si no es retroben en el debat autodeterminista. Catalunya té eines per a pressionar en aquest sentit, però haurà de saber-les aprofitar. La CUP, però se n’ha cansat, i ahir visualitzava novament el distanciament amb el Govern: veuen una tonteria i una renúncia la bilateral amb el Govern espanyol. D’alguna manera, ja hem anat entrant en aquesta nova fase del procés, en què caldrà saber sofrir i resistir, a la vegada que es prepari la societat per un nou embat. Podrem?

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS