Apareix un informe encarregat per Tajani a l’Eurocambra que deixaria Puigdemont sense immunitat

  • Oriol
  • 17 d'Abril de 2019

Males notícies per l’independentisme. Segons els serveis jurídics de l’Eurocambra, el president Puigdemont, si finalment és escollit eurodiputat, hauria de passar per Espanya a recollir l’acta. Un cop a territori espanyol, seria detingut, i aleshores Espanya decidiria si li permet jurar el càrrec. Amb les ganes que li tenen, la resposta a què faria Espanya sembla òbvia. El president ja ho tenia malament de bell antuvi, malgrat Junts per Catalunya ha intentat mirar de repetir l’èxit absolut de la fórmula “si votes el president, el president tornarà”. Ara ja només queda apel·lar a l’èpica del votant front aquest nou veto.

Aquest és el guió que podem pressuposar que s’escriuria però… agafin-se fort, perquè l’informe l’ha demanat el mateix Antonio Tajani, i la notícia la coneixem perquè s’ha filtrat. Això ens fa pensar en primer lloc que l’Eurocambra no sabria massa què fer en cas que Puigdemont sortís escollit, i, en qualsevol cas, que hi ha por a que surti escollit. La reacció des de Junts per Catalunya, amb Josep Costa invocant l’Informe Donnez de 1986 on es diu que la immunitat parlamentària té efecte des del moment que un diputat és proclamat electe, ha estat molt ràpida.

L’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, ha anat directament a comprar més crispetes, i ha anunciat que una cosa són els desitjos del senyor Tajani, i l’altra la realitat. Per conseqüent, ja s’ha anunciat que la qüestió s’haurà de dirimir al Tribunal de Justícia de la UE. Ara només faltarà que el president català sigui escollit eurodiputat.

Mentrestant, més cap aquí, segueixen desfilant policies espanyols dient bajanades pel Tribunal Suprem, mentre es desenvolupa una campanya electoral absolutament incerta, d’on podem anar seguint alguns debats, com el d’ahir a TVE on vam veure les enganxades entre Rufián, Arrimadas i Cayetana. Ahir els comentàvem que l’ACN emetrà una roda de premsa d’Oriol Junqueras, avui Junts per Catalunya ha anunciat que està intentant gestionar permisos perquè Turull i Rull puguin gaudir d’aquesta petita alenada d’aire, després que a Sánchez se li hagi denegat fer campanya als entreactes de les jornades processals. Poder sentir a tota aquesta gent de nou seria una insuflació d’optimisme que la JEC no ha calculat prou bé.

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS