‘Terror’ a Via Laietana

  • Guif
  • 19 de Març de 2019

El judici del procés ha deixat avui una de les declaracions més estrambòtiques que s’han viscut en les 18 sessions que portem. Un testimoni que ha meravellat tant com la famosa secretària judicial de l’escorcoll al departament d’Economia per la seva ‘creativitat’, teatralitat, inventiva i exageració. Es tracta d’un Guàrdia Civil que ha parlat d’escenes de “terror” a Via Laietana, durant les protestes per l’escorcoll al departament d’Exteriors el 20 de setembre del 2017. Ha parlat de manifestants agressius, violents, amb una cara de “ràbia” que no havia vist mai en la seva carrera. Ha parlat de Carme Forcadell que, segons ell (i només ell), va ser per la zona. Ha dit que els Mossos no van ajudar a obrir pas per la comitiva judicial, quan les imatges mostren just el contrari. I fins i tot s’ha tret de la màniga una suposada bandera d’Òmnium verda que també va veure. I que ha provocat riures d’incredulitat entre les defenses. 


El testimoni del tercer Guàrdia Civil que ha declarat ha estat per emmarcar, però ha estat la tònica dels quatre que ho han fet. No s’han estat d’opinar, treure conclusions, parlar de coses que no van veure i posar més pa que formatge. Les defenses s’han queixat d’indefensió i de fals testimoni, però Marchena ha estat taxatiu per aplacar les seves protestes. El que sí sembla més creïble és que un Guàrdia Civil digui que Lluís Salvadó va ordenar a la seva secretària llençar documents pel pati de la seva oficina just abans de ser deringut. L’agent ha dit que entre els seus papers, van trobar un document titolat “escenaris de guerra” i “escenaris de guerrilla”, que es referia a la possible reacció de l’Estat al procés i què fer per combatre-la. Queden encara desenes d’agents de la Benemérita per aguantar.


Mentrestant, Quim Torra s’embolica amb un llaç groc, i mai millor dit. El president de la Generalitat incompleix el segon ultimàtum de la Junta Electoral i deixa els llaços a Palau. I, els consellers, a les seus dels respectius departaments. Torra diu que farà el que el Síndic de Greuges recomani, però la JEC no ha atorgat l’extensió del termini per esperar a Ribó. Tot plegat podria acabar amb la trista imatge dels Mossos havent d’entrar a Palau per retirar els llaços, i/o amb Torra inhabilitat per desobediència, cosa que seria surrealista tant pel càstig com per la poca utilitat del gest que el deixaria fora de combat. 

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS