Torra escalfa (encara més) la canícula

  • Guif
  • 3 d'Agost de 2018

Enmig de la canícula, especialment intensa aquests dies amb temperatures que arriben als 40 graus a alguns llocs de Catalunya, el president Torra ha escalfat també una política catalana que arriba a l’agost desitjant una treva d’un curs esgotador. En una entrevista a l’ACN, ha afirmat que podria dimitir si no s’aproven els pressupostos de 2019. Això voldria dir que el país podria anar a noves eleccions només un any i escaig de les últimes.

Com s’ha d’interpretar, això? És un inici de pressing CUP? Que no sap encara que els anticapitalistes no tenen cap problema per enviar Catalunya a nous comicis i per tombar pressupostos? Torra ha dit que els cupaires són els socis preferents, però que no es pot descartar pactar amb altres forces, en una picada d’ullet implícita als comuns. A això, la CUP ja ha dit que no ajudarà a fer uns pressupostos per continuar amb l’autonomisme i les polítiques neoliberals. Estan més a prop dels CDRs que d’ERC i JxCat. L’altra interpretació és la que ha fet Cs, que unes noves eleccions es farien per partidisme, per interès de Carles Puigdemont. Potser perquè controlaria tot el seu grup parlamentari? Potser sí, però arriscaria a perdre la presidència del país, així que no tindria massa sentit a priori.

Torra també ha parlat dels “moments” futurs que hem d’esperar per poder implementar la República. Ho diu des del primer dia de la seva presidència, però ara ha concretat una mica més. La sentència del judici pel cas independentista o bé les eleccions municipals (agafant com a referència les mítiques del 12 d’abril de 1931) podrien ser alguns d’aquests moments de reactivació, segons ell. També unes futures eleccions al Parlament on hi hagi més unitat, però si aquestes són fruit d’uns pressupostos fallits, no sabem a qui engrescaran per arrasar a les urnes i arribar a l’anhelat 50% dels sufragis.

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS