El Dietari del Procés

En un mà a mà amb el també periodista Guifré Jordan, des del bloc Oriols ens hem proposat un repte: esdevenir els cronistes del procés polític d’independència de Catalunya. Una feina ingent que no ha fet ningú i que nosaltres volem elaborar per deixar el nostre testimoni a la història.

La fase parlamentària d’aquest procés històric d’emancipació nacional comença amb la signatura del pacte entre les dues forces principals del Parlament, Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya, el 19 de desembre de 2012. L’acord neix com a resposta a la manifestació massiva de la Diada del mateix any, i del resultat de les eleccions del 25 de novembre.

Des d’aquesta pàgina, trobareu la crònica completa de l’anomenat ‘procés’ des del primer dia. Hi hem escrit de forma diària des del desembre de 2012, i no hem faltat a la cita cap dia del calendari. L’estil és crític, i és per això que us trobareu que tots els actors polítics reben tants pals com aplaudiments. També hi trobareu articles especials, entrevistes i d’altres coses. En definitiva, aquest és el nostre granet de sorra als fets històrics que s’estan produint al país, i que formaran part dels llibres d’història en el futur.

Des de que vam endegar això al bloc Oriols, la vostra resposta ha estat multiplicadora. Gràcies. Molta gent ens heu fet arribar d’una manera o altra que us agradava seguir els nostres continguts, i fins i tot que us havia ajudat a prendre consciència de la importància de les nostres accions individuals com a ciutadans que trepitgem i estimem aquesta terra; i, per tant, a decidir en conseqüència.

Aquest notable seguiment ha propiciat la publicació de dues obres: ‘Zugzwang. El Dietari del Procés’ (Duxelm, 2015), que conté una reducció a mode de dietari dels 25 primers mesos d’aquest procés parlamentari, del 19 de desembre de 2012, al 18 de gener de 2015, amb el fil conductor del referèndum vinculant programat pel 9 de novembre de 2014. La intervenció de l’estat espanyol va estroncar aquesta possibilitat, i el col·lapse dels partits catalans va allargar la fita. És per això que dos anys després, es publica la segona part del dietari, el ‘Zeitnot. El Dietari del Procés 2’ (Edicions Cal·lígraf, 2017), que recull el testimoni del primer llibre des del 19 de gener de 2015 i fins el 31 de desembre de 2016, quan el referèndum vinculant –peti qui peti- es posa definitivament sobre la taula.

Ningú no sap què acabarà passant, però ho seguirem atentament des d’aquest espai, agraint-vos, a vosaltres, els qui ens seguiu fent cada vegada més confiança, i feu funcionar amb el vostre seguiment en aquest espai del bloc Oriols de testimoniatge per a la posteritat.

 

ENTRA AL ZUGZWANG. EL DIETARI DEL PROCÉS

ENTRA AL ZEITNOT. EL DIETARI DEL PROCÉS 2

 

 Oriol i Guifré Jordan